Bramborovo-špenátový koláč zpět

Ingredience:
brambory600 gmražený listový špenát450 gsmetana250 ml
40% sýr150 gvejce2 ksjarní cibulka3 ks
sůl dle chutičesnek1 stroužekolej1 lžíce
brambory 600 g, mražený listový špenát 450 g, smetana 250 ml, 40% sýr 150 g, vejce 2 ks, jarní cibulka 3 ks, sůl dle chuti, česnek 1 stroužek, olej 1 lžíce

Příprava

Tento recept je inspirací z časopisu F.o.o.d ,jen z původních surovin zůstal snad jen špenát a brambory.

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.
Na oleji orestujeme nasekanou cibulku, přidáme špenát a asi 5 minut podusíme. Přidáme prolisovaný česnek, dochutíme solí a necháme zchladnout.
Mezitím si oloupeme a na silnější plátky nakrájíme brambory.
Dortovou formu vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a naskládáme do ní brambory.
Do zchladlého špenátu vmícháme smetanu, vejce a najemno nastrouhaný sýr. Směs navrstvíme na brambory a pečeme při 180 stupních asi 45 minut.

2015-11-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI