Bramborový salát s červenou řepou, jablky a kysanou smetanou zpět

Ingredience:
brambory uvařené na loupačku6 ksčervená řepa (asi 300 g)2 kouskystřední mrkev uvařená v osolené vodě do měkka2 ks
cibule nasekaná na malé kostičky1 ksstředně velká kyselejší jablka3 kskysaná smetana300 ml
olej4 lžíceobyčejná hořčice2 lžičkypetrželová nať3 lžíce
sůl dle chutipepř špetkacitronová šťáva dle chuti
brambory uvařené na loupačku 6 ks, červená řepa (asi 300 g) 2 kousky, střední mrkev uvařená v osolené vodě do měkka 2 ks, cibule nasekaná na malé kostičky 1 ks, středně velká kyselejší jablka 3 ks, kysaná smetana 300 ml, olej 4 lžíce, obyčejná hořčice 2 lžičky, petrželová nať 3 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka, citronová šťáva dle chuti

Příprava

Umíte si představit Vánoce bez bramborového salátu? Zde je tip na jinou variaci na bramborový salát, tentokrát s červenou řepou, jablky a kysanou smetanou. 

Řepu vaříme asi hodinu v osolené vodě, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory pokrájíme na stejně velké kousky. Oloupeme jablka a rovněž nakrájíme.

Smetanu smícháme se solí, pepřem, citronovou šťávou, olejem a hořčicí, přidáme petržel, cibuli, mrkev, jablka a promícháme. Podle potřeby dochutíme. Pak do směsi přidáme brambory a řepu a ještě jednou zlehka zamícháme.

Necháme uležet v lednici alespoň pět hodin, nejlépe do druhého dne.

2014-12-18 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
přílohy
Druh přípravyvaření
Příležitostvánoce
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI