Ingredience: | |||||
francouzská bageta | dle potřeby | cheery rajčata | 200 g | bazalka | hrstka |
česnek | 2 stroužky | sůl | dle chuti | olivový olej | dle potřeby |
Skvělé víno, výtečné doutníky z Toskánska a co k tomu? Nic! Takhle to nešlo nechat, ale doma se toho zrovinka moc nenabízelo. Rychle jsem ale zmerčila, že by mohlo přijít na bruschettu s rajčaty. Jednak na ni stačí pár surovin, hotová je za chvíli a pochutnáte si parádně. Obzvlášť takhle k vínku. Byly jsme po návratu z Toskánska, takže tenhle klasický italský předkrm byl jasnou inspirací.
Rajčata nakrájejte na malé kousíčky, bazalku nasekejte a 1 stroužek prolisujte. Toto všechno smíchejte v misce, přilijte trochu olivového oleje a osolte. Sami poznáte, že bez soli to nebude ono, tak ji určitě nevynechávejte.
Bagetu si nakrájejte na krajíčky a dejte ji grilovat. Ať už do mikrovlnky nebo do trouby, či na domácí gril. Poté ogrilované krajíčky potřete olivovým olejem, očesnekujte zbylým stroužkem a můžete na ně servírovat rajčatovou směs.
Bruschetty jsou dobré jak teplé, tak i za studena. Tak doufám, že až si otevřete láhev a s div ne hrůzou jako já zjistíte, že k ní nemáte nic na zub, tenhle rychlý receptík vám vytáhne trn z paty. Stejně tak je to dobrá párty pochoutka a můžete sami vidět, že se opravdu nenadřete.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI