Ingredience: | |||||
bulgur | 150 g | malá cibule | 1 ks | bobkový list | 2 ks |
vejce | 2 ks | drcená rajčata v plechovce | 200 g | sůl | dle chuti |
oregano | 2 lžičky | bazalka | 2 lžičky | mozzarella | 1 balení |
žampiony | 4 - 5 ks | malá červená cibule | 1 ks | rajčata | 2 - 3 ks |
Jídla, která vznikají tak nějak náhodou jsou dle mého nejlepší a právě takto vznikl tento slaný koláč. Od včerejšího vaření mi zbylo docela dost bulguru a přemýšlela jsem jak jej zužitkovat. Napadla mě varianta slaného koláče. Jako náplň jsem zvolila žampióny, rajčata, mozzarellu a červenou cibulku. Koláč je bezvadný jako lehčí oběd či večeře.
Nejprve si dáme vařit bulgur. Dle návodu na obalu, jen k němu do vody ještě přidáme oloupanou malou cibuli a bobkové listy. Tedy bulgur propláchneme a vaříme v osolené vroucí vodě (v poměru 1díl bulguru, 2 díly vody) cca 12-15 minut. Poté necháme 5 minut stát. Nakonec vyjmeme cibuli a bobkové listy a necháme trochu zchladnout.
Poté bulgur dáme do mísy, kde jej promícháme společně s vajíčky. Směsí pak naplníme koláčovou formu, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Bulgurovou směs rozprostřeme rovnoměrně po celé formě. Poté si smícháme drcená rajčata s trochou soli, oregánem a bazalkou a tímto potřeme bulgurovou směs.
Žampióny si očistíme a nakrájíme na plátky. Stejně tak rajčata a mozzarellu, cibuli na kolečka. Nejprve poklademe na koláč žampióny, polovinu mozzarelly, poté rajčata a cibuli a zbytek mozzarelly. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut.
Z uvedených surovin jsem připravila koláč do koláčové formy o průměru 28 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI