Ingredience: | |||||
chlebová mouka (nebo 1/2 hladké a 1/2 polohrubé) | 250 g | vlažná převařená voda | 220 g | droždí | 10 g |
cukr | 1/2 lžičky | sůl | 1 lžička | vločky (quinoové pro větší podíl bílkoviny v obsahu) | hrst |
Krásné pohodové ráno!
Dnes jsem připravila domácí chlebové bulky s quinoovými vločkami - kynuté přes noc - ráno upečené (vyzkoušejte si upéct ráno pečivo a ta vůně vás naladí).
Bulka je obložená avokádem, volským okem, ředkvičkou, fíkem, klíčky a jedlým kvítkem.
Vše zpracujeme v řídké těsto, přikryjeme fresh fólií a dáme přes noc na kuchyňskou linku kynout. Ráno vyklopíme na silně pomoučenou desku a prohněteme a rozdělíme na 6 ks. Vytvoříme bulky a dáme na plech a necháme 20 - 30 minut dokynout/odpočinout.
Předehřejeme si troubu na 250 stupňů. Dávám i na spod trouby kastrůlek s vodou, aby se trouba zapařila. Vložíme plech s bulkami do trouby, snížíme výkon na 200 stupňů a pečeme cca 25 minut, až jsou chrumkavé - křupavé.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI