Bazalková pomazánka s česnekem: | |||||
smetanový sýr | 100 g | změklé máslo | 100 g | česnek | 4 stroužky |
bazalka | 2 hrsti | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Pikantní bylinková pomazánka: | |||||
změklé máslo | 150 g | tvaroh ve vaničce | 250 g | pažitka | dle chuti |
bazalka | dle chuti | tymián | dle chuti | petrželka | dle chuti |
chilli koření (mletá pálivá paprika) | dle chuti | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Pažitková pomazánka: | |||||
smetana | 50 ml | Lučina | 120 g | tvaroh | 250 g |
sůl | špetka | pažitka | dle chuti |
Bylinky tu byly odnepaměti a jejich léčivé účinky a látky prospěšné našemu tělu jsou již známy. A proto neváhejte zařadit bylinky do vašeho jídelníčku. Bylinka je od pažitky přes petrželku, bazalku až po rozmarýn či tymián, a proto i jednoduché bylinkové pomazánky ozvláštní a provoní vaši snídani, svačinu či studenou večeři. Bylinkové pomazánky jsou velmi rychlé a tak se hodí třeba i na jednohubky pro nečekanou návštěvu, nebo jen tak k telce.
Bazalková pomazánka s česnekem
Nejprve si v misce vymícháme (umixujeme) sýr s máslem v hladký krém, který osolíme a opepříme. Poté přistrouháme česnek a na jemno pokrájenou bazalku. Vše umixujeme v hladkou a lahodnou pomazánku. Pokud bude potřeba, můžete zakápnout řepkovým nebo olivovým olejem. Podávejte nejlépe na opečeném pečivu například s rajčátky.
Pikantní bylinková pomazánka
V misce si nejprve utřeme máslo, sůl, chilli koření, pepř a na jemno posekané bylinky. Poté přidáme tvaroh a vše pomocí mixéru ušleháme v hladkou lahodnou pomazánku. Podáváme s bílým toustem či pečivem - nejlépe opečeným na sucho v troubě.
Pažitková pomazánka
Do misky vložíme Lučinu, tvaroh, přidáme smetanu a osolíme. Vše ušleháme v hladký krém. Poté nakrájíme pažitku na jemno a vmícháme do připraveného tvarohového krému.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI