Ingredience: | |||||
celé kuře nebo porcovaná stehna | 1 ks | rustikální bageta | 1 ks | ledový salát | 1 ks |
Zálivka: | |||||
olivový olej | dle potřeby | sůl | špetka | pepř | špetka |
česnek | 3 stroužky | dijonská hořčice | 2 lžičky | citronová šťáva | dle chuti |
bílý jogurt | 1 malý kelímek | parmazán | 100 g | ančovičky | 2 ks |
Stává se vám, že upečete kuře k obědu a zbyde vám kuře a ještě k tomu milujete stejně jako já saláty a k tomu hlavně Caesar? Zkusila jsem si ho uvařit posle Jimieho Olivera a výsledek byl více než dokonalý.
Zkuste ho také.
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve dáme péct kuře. Použijeme na něj klasické koření a bylinky.
Dále si připravíme zálivku a to tak, že smícháme trochu olivového oleje, sůl, pepř, 3 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžičky dijonské hořčice, citrónová šťáva nejprve z půlky citrónu, bílý jogurt a 100 g parmazánu a dva kusy rozmačkaných ančoviček (nemusí být, zkoušela jsem i bez a i tak je to moc dobré).
Vše promícháme a ochutnáme. Popřípadě dochutíme.
Když je kuře téměř hotové tak vložíme do výpečku pokrájenou bagetu a zapečeme. Jde hlavně o to, že bageta nasákne výpeček z kuřete a poté ji pečeme tak dlouho, než se vlhkost z bagety vypaří a bageta zůstane krásně křupavá. Poté vytáhneme z trouby a pokrájíme na nepravidelné kousky.
Druhá varianta je taková, že jsme vzala kontaktní gril, vložila plátky bagety a na každý plátek jsem položila plátek slaniny a to do tvrda zapekla a poté pokrájela.
Nakonec si umyjeme ledový salát a potrháme na kousky a těsně před podáváním smícháme se zálivkou a pokrájeným obraným kuřetem a pokrájenou bagetu a ihned podáváme.
Výsledek je dokonalý.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI