Ingredience: | |||||
červená řepa | 1 ks | rukola | hrst | baby španát | hrst |
čerstvý sýr | dle potřeby | vlašské ořechy | dle potřeby | ||
Dresing: | |||||
olivový olej | 1 lžíce | ocet balzamico | 1 lžička | med | 1/2 lžičky |
hrubozrnná hořčice | 1/2 lžičky | citronová šťáva | dle chuti | sůl | dle chuti |
Jestli jsem na něčem závislá, tak je to bezesporu červená řepa!!! A to nejen pro její úžasnou chuť a výborné detoxikační účinky, ale i pro její variabilní použití v kuchyni. Carpaccio se poslední dobou těší velké oblibě a není se vůbec čemu divit, je totiž dokonalé. Spojení řepy s lehce nahořklou chutí rukoly společně s nasládlým dresinkem a krémovým sýrem, a to vše podtržené chutí pražených ořechů, vytvoří na talíři skvělý předkrm nebo lehkou večeři, kterou ohromíte své blízké.
V první řadě je nutné upéct si řepu. Seřízneme vrchní a spodní část řepy, kde se nachází ještě zbytky kořínků a listů a důkladně ji opláchneme. Takto připravenou řepu zabalíme jako bonbonek do alobalu a pečeme při 200 stupních cca 40 - 60 minut (doba pečení závisí na velikosti řepy). Po upečení rozbalíme alobal a necháme řepu vychladnout. Mezitím si připravíme dresing z oleje, medu, hořčice, citronové šťávy a balzamica. Zatím ho dáme stranou, do salátových listů ho vmícháme až těsně před podáváním, aby salát nepovadl.
Když je řepy vychladlá, oloupeme ji a pomocí ostrého nože jí nakrájíme na co nejtenčí plátky. A jsem u cíle...teď už jen řepné plátky naskládáme na talíř, do středu naservírujeme salátek z rukolových a špenátových listů, který jsme zlehka smíchali se 2/3 dresinku. Posypeme na sucho opraženými vlašskými ořechy a nalámaným sýrem. Na závěr už jen řepu pokapeme zbytkem dresinku a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI