Carpaccio z červené řepy s rukolou, cottage sýrem a medovým přelivem zpět

Ingredience:
červená řepa2 ksrukola2 hrstisýr cottage1 kelímek
ořechy dle chutisůl špetkačerstvě mletý pepř špetka
ocet dle chutiolej trochumed dle chuti
červená řepa 2 ks, rukola 2 hrsti, sýr cottage 1 kelímek, ořechy dle chuti, sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka, ocet dle chuti, olej trochu, med dle chuti

Příprava

Červená řepa je velice dobrá a hlavně zdravá…miluji ji už od mala, ale vždycky jsme ji měla jen zavařenou a nebo v jídle, jako třeba například boršč. 

A tak jsme hledala a hledala, až jsme přišla na tuto mňamku - výborná záležitost, určitě budu dělat dál. Vřele doporučuji.

Červenou řepu omyjeme, osušíme a dáme na alobal. Zakápneme olejem, osolíme, pořádně zabalíme a pečeme cca hodinu a půl na 200 st.
Pak řepu necháme chvilinku zchladnou a oloupeme. Nakrájíme na co nejtenčí plátky a necháme pořádně vychladit.
Narovnáme na talířek, doprostřed dáme kupičku rukoly a přelijeme zálivkou. Přidáme lžičku cottage sýra a posypeme sekanými ořechy.
Zálivka: smícháme dle chuti, med, ocet, olej, sůl, pepř.

2014-02-03 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI