Carpaccio z hovězí svíčkové zpět

Ingredience:
nejlépe pravá svíčková (můžeme použít i falešnou jako já)400 golivový olej trochucitronový pepř špetka
chilli koření špetkasměs koření Argentina nebo dle vlastní chuti špetkasůl špetka
balsamikový ocet pár kapekpolníček na ozdobeníhobliny parmazánu na ozdobení
nejlépe pravá svíčková (můžeme použít i falešnou jako já) 400 g, olivový olej trochu, citronový pepř špetka, chilli koření špetka, směs koření Argentina nebo dle vlastní chuti špetka, sůl špetka, balsamikový ocet pár kapek, polníček na ozdobení, hobliny parmazánu na ozdobení

Příprava

O tomto receptíku se trochu víc rozepíšu, protože jsem ho dělala poprvé a jsem pyšná, jak se mi povedl, až na tom zdánlivě nic není....

Čerstvý a krásný kousek masa potřeme - vmasírujeme olivový olej, necháme při pokojové teplotě cca hodinu odstát.

Na potravinovou folii dáme směs koření Argentina, pomeleme citronový pepř, pomeleme chilli a pořádně vmasírujeme do masa. Zabalíme pevně do folie a dáme do horní police v lednici do druhého dne odstát - nejlépe cca 20-24h. Před podáváním vložíme do mrazáku na 2hod. Krájíme na tenké skoro průhledné plátky ostrým nožem. Solíme až na talíři  a pokapeme olivovým olejem s kapkou balsamika. Na talíři jsem carpaccio ozdobila polníčkem a hoblinami parmezánu.

Způsob servírování je na každém (rajčata salát, sýr parmezán... myslím že dle chutí každého, cokoliv).

2014-01-15 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI