Pomazánka: | |||||
vařený celer | 1/2 ks | vařené brambory | 2 ks | cibule | 1 ks |
červená paprika | 1 ks | sterilovaná okurka | 1 ks | hořčice | 1 lžička |
stroužek česneku | 1 ks | pepř | špetka | sůl | špetka |
Chlebové placky: | |||||
vařené brambory | 100 g | žitná chlebová mouka | 500 g | sojová mouka hladká | 100 g |
droždí | 50 g | soli | špetka | fruktoza (do kvásku) | troška |
vlažná voda nebo sojové mléko | pár lžic | žloutek | 1 ks | sezamu | hrstka |
Jednoduchá pomazánka, kterou umocní domácí placky, které jsou sypané sezamovými semínky.
Na pomazánku si najemno nastrouháme půl vařeného celeru a vařené brambory. Nakrájíme si červenou papriku, sterilovanou okurku i cibuli a promícháme. Dochutíme solí, pepřem, lžičkou hořčice a prolisujeme stroužek česneku. Znovu smícháme, aby se chutě spojily.
Necháme klidně chvíli odležet v lednici.
Domácí chlebové placky:
Droždí rozdrobíme, posypeme fruktozou a zalijeme vlahým mlékem nebo vodou. Přikryjeme utěrkou a necháme kvásek vzejít.
Do mísy připravíme nastrouhané brambory najemno, sojovou mouku ,sůl, a část žitné mouky,nakonec přidáme kvásek a propracujeme těsto ,do kterého postupně přidáváme zbytek mouky. Necháme kynout hodinu a pak vytvoříme placičky,vyválíme těsto na vále a vykrajujeme kolečka, ktará na plechu přikryjeme utěrkou a necháme ještě 20 minut kynout.
Pak potřeme žloutkem a posypeme sezamem. Pečeme asi 40 minut podle typu trouby.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI