Celerová pomazánka s mrkví a jablkem zpět

Ingredience:
tvaroh ve vaničce250 gsmetanový sýr (Lučina, Palouček)70 gceler1/4 ks
střední mrkev1 ksjablko1/2 kstvrdý sýr (Gouda)60 g
česnek1 stroužekvícebarevný pepř dle chutihrubozrnná sůl dle chuti
citronová šťáva dle chutipolníček k podávání
tvaroh ve vaničce 250 g, smetanový sýr (Lučina, Palouček) 70 g, celer 1/4 ks, střední mrkev 1 ks, jablko 1/2 ks, tvrdý sýr (Gouda) 60 g, česnek 1 stroužek, vícebarevný pepř dle chuti, hrubozrnná sůl dle chuti, citronová šťáva dle chuti, polníček k podávání

Příprava

Zelenina se dá využít nejen při samotném vaření, ale i ve studené kuchyni. Díky tomu, že konzumujete zeleninu v syrovém stavu, tak má nejvíce vitamínů a je tak prospěšná pro vaše zdraví. Skvělé využití je třeba v pomazánkách. Celer u nás není zrovna oblíbená zelenina, ale v této pomazánce jsme si jej vychutnali. Využila jsem sladké chuti mrkve a jablka a díky tomu nebyla chuť celeru tak výrazná.

Celer, mrkev a jablko si najemno nastrouháme. Najemno taktéž nastrouháme i tvrdý sýr. Zamícháme. Ke směsi zeleniny a sýru přidáme prolisovaný česnek. Poté přidáme tvaroh a smetanový sýr. Pomazánku osolíme, opepříme, zakápneme trochou citronové šťávy a promícháme. Nejlépe pomazánka chutná s celozrnným pečivem. Při podávání můžeme ozdobit polníčkem.

2017-10-26 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI