Těsto: | |||||
celozrnná hladká pšeničná mouka | 150 g | máslo | 55 g | sůl | 1 lžička |
vejce | 1 ks | ||||
Náplň: | |||||
lilek | 1/4 ks | vejce | 1 ks | polotučný měkký tvaroh | 100 g |
sušená rajčata v oleji | 20 g | strouhaný parmezán | 10 g | sušený česnek | špetka |
sušený tymián | špetka | sůl | špetka | pepř | špetka |
olivový olej | trochu |
Tak můžete si udělat klasickou šunkovou rolku s křenem, jenže to by jste přišli o super předkrm, který určitě ocení i zbytek členů vaší rodiny. Kdo by neholdoval lilku, může samozřejmě použít i jinou sezónní zeleninu dle chuti.
Lilek nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, lehce z obou stran posolíme a necháme asi 20 minut vykapat. Poté předehřejeme troubu na 200 °C. Lilek osušíme papírovou utěrkou. Plech vyložíme pečícím papírem a lilek na něj rozložíme. Lehce pokapeme olejem a posypeme sušeným česnekem a tymiánem. Dáme péct dozlatova – asi 15 - 20 minut.
Než se vybrečí lilek, můžeme si připravit těsto. Mouku zpracujeme s vejce, máslem a solí a necháme v lednici zabalené ve fólii alespoň půl hodiny uležet.
Těstem vyložíme formičky na košíčky o průměru cca 10 cm. Tvaroh smícháme s vejcem, solí a trochou pepře. Směs rovnoměrně navrstvíme do košíčků, navrch položíme plátek lilku, nasekaná sušená rajčata a trochu parmezánu. Dáme péct alespoň půl hodiny do trouby vyhřáté na 180 °C.
Uvedené ingredience jsou na 4 košíčky o průměru cca 10 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI