Červená řepa s Lučinou a konopným semínkem zpět

Ingredience:
menší předvařená červená řepa1 ksLučina60 gpokrájená pažitka1 lžička
sůl špetkačerstvě mletý pepř špetkakonopná semínka1 lžička
citronový olivový olej na zakápnutí
menší předvařená červená řepa 1 ks, Lučina 60 g, pokrájená pažitka 1 lžička, sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka, konopná semínka 1 lžička, citronový olivový olej na zakápnutí

Příprava

Proč jím Lučinu prakticky denně? Je o jeden z mých nejoblíbenějších sýrů a důvodů, proč je pro mě tím nejčastěji konzumovaným je celkem dost. Tak především bych nejedla něco, co mi nechutná. Za druhé, nejedla bych něco, co v sobě má Éčka až na půdu. Lučina nemá ani jedno. Za třetí má skvělé výživové hodnoty. Za čtvrté je její použití variabilní - můžu si ji dát na pečivo jen tak i v pomazánce, vmíchat do těstovin, zapéct do quiche, přidat do sladkého dezertu... a tak bych mohla pokračovat. Za páté je ta variabilita o to větší, že ji lze zařadit do každého chodu během dne. Což tedy nedělám, ale šlo by. A za šesté ji upřednostňuji před ostatními sýry proto, že není tak tučná a přesto má plnou chuť.

V tomto receptu kombinuji Lučinu primárně s další mou milovanou surovinou - červenou řepou. Nejraději si dávám v pěkné vrstvě Lučinu na celozrnné pečivo. Na ni rozprostřu plátky předvařené červené řepy a navrch třeba lehce opepřím. Ale to by byl houby recept, proto jsem se snažila vymyslet něco zajímavějšího, než je houska se sýrem.

A tak vznikl tento recept, který si můžete dát ke svačině, večeři... vlastně i ke snídani. Prostě kdykoliv budete mít chuť. Pro doplnění jsem zvolila konopná semínka a olivový olej s citronem. Zkuste si tento olej koupit a pochopíte, v čem jeho kouzlo tkví. A semínka si můžete zvolit podle své chuti, mně se osobně hodila ta konopná k chuti řepy a pažitky nejvíce, ale takové pekanové ořechy? Proč ne?

1. Řepu nakrájejte na plátky a osušte papírovou utěrkou.

2. Lučinu promíchejte s pažitkou, solí a pepřem. 

3. Na každý plátek naneste trochu ochucené Lučiny a stavte do výšky tak, jak původně řepa byla.

4. Na talíři posypte konopným semínkem a zakápněte olejem.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-05-03 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI