Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě zpět

Ingredience:
středně velká červená řepa4 ksocet3 lžícesůl2 lžičky
voda2,5 litrudobrá slanina-plátky15 dkgslanina na špalíčky krájená2 hrsti
oblíbený listový salát1 kscibule-krájená na osminky4 ks
Marináda:
dijonská hořčice2 lžičkyolivový olej/řepkový olej100 mlvinný bílý ocet2 lžíce
nasekaná čerstvá máta2 lžícesůl špetkapepř špetka
med1 velká lžíce
středně velká červená řepa 4 ks, ocet 3 lžíce, sůl 2 lžičky, voda 2,5 litru, dobrá slanina-plátky 15 dkg, slanina na špalíčky krájená 2 hrsti, oblíbený listový salát 1 ks, cibule-krájená na osminky 4 ks, dijonská hořčice 2 lžičky, olivový olej/řepkový olej 100 ml, vinný bílý ocet 2 lžíce, nasekaná čerstvá máta 2 lžíce, sůl špetka, pepř špetka, med 1 velká lžíce

Příprava

Grilovaná řepa je dobrá sama o sobě. Když ji ale předem obalíte v dobré slanince a na závěr pokapete sladkokyselým dresinkem z medu a francouzské hořčice, povznesete se až k vrcholu samotné Eiffelovky!

Řepu uvaříme v ochucené vodě asi hodinu, dokud nezměkne. Pak ji nakrájíme na 1,5 cm silná kolečka a slaninou po obvodu obalíme.
Konce slaniny spíchneme párátkem. Řezné plochy řepy potřeme marinádou a necháme chvilku odležet.
Řepu pak z obou stran ogrilujeme do zezlátnutí slaniny. V průběhu grilování můežeme zeleninu marinádou dále potírat.
Pak ogrilujeme i cibuli a špalíčky slaniny.
Suroviny na marinádu vložíme do skleničky, pečlivě uzavřeme a důkladně protřepeme.
Listy salátu omyjeme a osušíme. Polijeme je trochou marinády, která nám nyní poslouží jako zálivka.
Salát posypeme špalíčky ogrilované slaniny a dozdobíme cibulí.
Na salát pak položíme grilovanou řepu a ined podáváme.

Moje rada:
Marináda/zálivka vydrží v lednici i týden (ale mátu je lepší přidávat vždy čerstvou). Řepu si můžeme připravit i den předem. Nemusíme ji vařit, lze ji místo toho potřít olejem, zabalit do alobalu a upéct asi hodinu v troubě.

2014-08-22 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravygrilování
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI