Ingredience: | |||||
libová anglická slanina | 200 g | vejce ( žloutky, bílky) | 3 ks | polohrubá mouka | 300 g |
jedlá soda | 1 lžička | změklé máslo | 50 g | strouhaný sýr gouda | 200 g |
mléko | 250 ml | pepř | 1 špetka | sůl | 1 špetka |
pažitka | 1 hrstka | petržel | 1 hrstka | jarní cibulka | 1 hrstička |
česnek | 3-4 stroužky |
Pokud se naučíte tento snadný rychlý chlebíček, můžete jej péci na milion způsobů a dalšími miliony ingrediencemi. S čerstvou tvarohovou pomazánkou a čerstvou pažitkou je luxusní. Tak i na svačinky pro plánovaný výlet.
Žloutky ušleháme s máslem, po trochách střídavě přidáváme prosátou mouku smíchanou se solí, pepřem, sodou a mléko.
Vše ušleháme a vmícháme nakrájenou slaninu, nastrouhaný sýr a nasekané bylinky, prolisovaný česnek.
Nakonec vmícháme sníh z bílků a těsto dáme do vymazané formy.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 30-40 minut.
Necháme vychladnout.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI