Ingredience: | |||||
hladká mouka | 100 g | žitná mouka | 80 g | olivový olej | 2 lžíce |
vlažná voda | 150 ml | cukr | 1/2 lžičky | sůl | 1 lžička |
droždí nebo 1/2 kostky | 1/2 sáčku | česnek | 2 - 3 stroužky | černé olivy | dle chuti |
Tento recept na pizza chleba je tak trochu Lubova parketa, ale už jsem ho okoukala a vždy jsme ho připravovali spolu. Pizzu máme oba dva moc rádi a toto je taková odlehčená varianta k pivu či vínu. Žádný sýr ani rajčatové pyré.
1. Odměřenou vodu smícháme s 1/2 lžičkou cukru, s 1 lžičkou soli a k tomu přidáme droždí. Promícháme a kvásek necháme cca 15 minut odpočinout.
2. Po cca 15 minutách smícháme naváženou moukou s 1 lžící oleje a s kváskem.
3. Pomocí rukou vypracujeme nelepivé těsto, dle potřeby přidáme trochu mouky nebo oleje (z praxe vím, že spíš jednu lžíci mouky).
4. Těsto necháme pod utěrkou odpočinout cca 15 minut.
5. Poté ho pomocí rukou na plechu vypracujeme do oválné placky a uděláme do ní pomocí obracečky nebo příborového nože stejně dlouhé proužky.
6. Potřeme směsí 1 lžíce olivového oleje a 2 - 3 stroužků česneku. Posypeme nakrájenými černými olivami a dáme do trouby.
7. Pečeme cca 15 minut na 190°C dle potřeby a tloušťky těsta, dokud nebude pizza chleba zlatavý a křupavý.
My máme raději, když je pizza chleba tenký a křupavý.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI