Chilli krevety s citronovou trávou a zázvorem zpět

Ingredience:
předvařené krevety gambas4 ksextra panenský olivový olej1 lžícesušená chilli paprička špetka
sušená mletá citronová tráva špetkasušený mletý zázvor špetkamořská sůl špetka
česnek dle chuti
předvařené krevety gambas 4 ks, extra panenský olivový olej 1 lžíce, sušená chilli paprička špetka, sušená mletá citronová tráva špetka, sušený mletý zázvor špetka, mořská sůl špetka, česnek dle chuti

Příprava

Miluji ryby a všechny možné mořské potvory. 

Miluji ryby a všechny možné mořské potvory. U krevet mi sice vadí jejich vyloupávání a vytahování střívka, ale stejně si je jednou za čas musím prostě dát! Toto jídlo může sloužit jako předkrm, ale i hlavní chod, pokud si koupíte krevet více. Příprava je velmi jednoduchá, takže teď jen začněte přemýšlet, kde koupíte celé krevety. Já si koupila předvařené gambas krevety v Oceanu48.

Krevety zbavte hlavy a vyloupejte je. Poté je očistěte od střívka. Střívko se nachází na "hřbetní" straně krevet. Stačí si hřbet jen trochu naříznout po celé délce a vyndat takovou tmavě hnědou až černou "nitku" a důkladně je propláchněte, abyste měli jistotu, že v krevetce nic nezůstalo. Na pánvi si rozehřejte olivový olej. Až bude zahřátý, ztlumte trochu plamen a do pánve vložte rozmáčklý stroužek česneku a krevety. Krevety opékejte cca 3 - 5 minut. Mezitím je osolte, přidejte špetku chilli, citrónové trávy a zázvoru. Pořádně promíchejte a můžete ihned podávat. Hotové krevety můžete ozdobit plátkem citrónu a větvičkou rozmarýnu. Podávejte s opečenou bagetkou s bylinkovým máslem.

2014-03-18 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyrestování
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI