Ingredience: | |||||
předvařené krevety gambas | 4 ks | extra panenský olivový olej | 1 lžíce | sušená chilli paprička | špetka |
sušená mletá citronová tráva | špetka | sušený mletý zázvor | špetka | mořská sůl | špetka |
česnek | dle chuti |
Miluji ryby a všechny možné mořské potvory.
Miluji ryby a všechny možné mořské potvory. U krevet mi sice vadí jejich vyloupávání a vytahování střívka, ale stejně si je jednou za čas musím prostě dát! Toto jídlo může sloužit jako předkrm, ale i hlavní chod, pokud si koupíte krevet více. Příprava je velmi jednoduchá, takže teď jen začněte přemýšlet, kde koupíte celé krevety. Já si koupila předvařené gambas krevety v Oceanu48.
Krevety zbavte hlavy a vyloupejte je. Poté je očistěte od střívka. Střívko se nachází na "hřbetní" straně krevet. Stačí si hřbet jen trochu naříznout po celé délce a vyndat takovou tmavě hnědou až černou "nitku" a důkladně je propláchněte, abyste měli jistotu, že v krevetce nic nezůstalo. Na pánvi si rozehřejte olivový olej. Až bude zahřátý, ztlumte trochu plamen a do pánve vložte rozmáčklý stroužek česneku a krevety. Krevety opékejte cca 3 - 5 minut. Mezitím je osolte, přidejte špetku chilli, citrónové trávy a zázvoru. Pořádně promíchejte a můžete ihned podávat. Hotové krevety můžete ozdobit plátkem citrónu a větvičkou rozmarýnu. Podávejte s opečenou bagetkou s bylinkovým máslem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI