Ingredience: | |||||
chléb, ideálně ořechový nebo semínkový | dle potřeby | středně velká červená řepa | 2 ks | extra panenský olivový olej | dle potřeby |
cizrnový hummus | cca 150 g | pepř | dle chuti | sůl | dle chuti |
balzamikový ocet | dle chuti | třtinový cukr | cca 2 lžíce | mungo klíčky | dle chuti |
Tohle jídlo si zamilujete, já ho ochutnala poprvé v sezónní nabídce bagetérie a kombinace jednotlivých chutí byla opravdu zajímavá. Chtělo to doladit, přeci jen nabídka BB sice skýtá i dobrá jídla, ale pořád se jedná o fastfood. Takže řepa tu byla moc kyselá, celé trochu víc olejnaté, zbytečně přikryté druhým krajícem chleba atd. Doma jsem si jídlo přichystala přesně tak jak je nejlepší. Nemusíte se bát, že by se jednalo o něco složitého, nejvíc času Vám zabere pečení řepy, ale rozhodně to stojí za to.
Nejprve si předehřejeme troubu na 190°C a plech vyložíme pečícím papírem. Řepu oloupeme a vložíme dobře osolenou a opepřenou do nachystaného alobalu, zakapeme olivovým olejem a dokonale zabalíme do alobalu. Dáme péct cca na hodinku do trouby. Pokud máme malé řepy, budeme potřebovat dvojnásobné množství a čas by měl stačit kolem půl hodinky až čtyřiceti minut.
Jakmile je řepa hotová, nakrájíme ji na menší kousky. Rozpálíme pánev s troškou olivového oleje, vložíme řepu, zakapeme 4 lžícemi octa a třtinového cukru necháme zkaramelizovat a trochu opéct. Nyní nakrájíme a nasucho opečeme krajíce chleba. Namažeme hummusem, poklademe řepou a posypeme klíčky.
Dobrou chuť
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI