Ingredience: | |||||
vejce | 2 ks | pokrájená hladkolistá petrželka nebo pažitka | 1 lžíce | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | máslo | 1 lžička | ||
Příloha: | |||||
chřest | 6 ks | jahody | 2 ks | balsamico | dle chuti |
Já osobně vajíčka k snídani nemám ráda, ale manžel je miluje. A tak jsem si řekla, že mu je jednoho dne připravím rovnou do postele.
Znáte to, otevřete oči a první, co vidíte je sklenice plná čerstvě vymačkaných pomerančů, talíř s omeletou a krásně zeleného chřestu a kousek sladké tečky. Pokud to neznáte, tak to určitě zkuste. Ať už připravit pro svou drahou polovičku (to člověku také udělá radost) nebo to nenápadně nadhoďte a třeba vám ji připraví.
Když jsem připravovala tuto bylinkovou omeletu se zeleným chřestem, tak jsem byla zvědavá na reakci manžela. A ten byl v sedmém nebi. Takže mise splněna a úžasný den mohl začít.
Přidáme lžíci bylinek.
Vodu slijeme a rychle chřest zachladíme. Tím se proces vaření zastaví a chřest bude stále krásně zelený a plný chuti.
Rozpálíme pánev na střední plamen. Když je pánev rozpálená, tak na ní dáme lžičku másla.
A nalijeme směs z vajíček.
A necháme pomalu opékat. Jakmile je omeleta upečená a na povrchu stále lehce mazlavá, tak je ta správná chvíle jí stáhnout z plotýnky.
Omeletu přendáme na talíř. Měla by díky máslu lehce sklouznout. Položíme na ní chřest a přeložíme z obou stran.
Já jsem k tomu připravila ještě malý salátek z jahod a chřestu, který jsem zakápla balsamicem. Je to výborná kombinace.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI