Ingredience: | |||||
listové těsto | 1 balení | chřest | cca 400 g | creme fresh nebo tučná zakysaná smetana | 150 g |
na jemno nastrouhaný parmazán | 2 lžíce | žloutek | 1 ks | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | pancetta nebo slanina | 100 g |
Tak jo, poslední příspěvek s chřestem, fakt. Letos jsem se, jak koukám, rozjela. Což je zvláštní, protože mám nejmíň času za poslední roky. Je vidět, že zkrátka nejlíp pracuju pod tlakem - čím míň času mám, tím víc se mi toho daří uvařit a nafotit. No.. každopádně tenhle koláč mě zaujal v kuchařce Den bez masa už vloni a letos na něj došlo. Asi jste zaregistrovali, že na fotce to tak úplně bezmase nevypadá.. ehm.. ano, je to pancetta. A je tam proto, že jsem chtěla mému milému M. ten koláč trochu zpříjemnit, protože jsem si myslela, že na něj bude trochu moc zelenej. Ale nepovedlo se to, moc zelenej byl i tak. Mě ale chutnal tak moc, že jsem ten poslední kousek za něj dojedla a stydím se za to jenom maličko. Pokud seženete tenký chřest, dejte ho tam celý. Pokud bude silnější, tak je podélně rozpulte.
Dejte hřát troubu na 180°C. V hrnci přiveďte vodu k varu a v ní nechte chřest dvě minuty povařit. Pak ihned zchlaďte pod studenou vodou. Těsto položte na pečícím papíru na plech. Smíchejte creme fresh, parmazán, žloutek, sůl a pepř a potřete směsí celou plochu těsta kromě tak 1 cm u krajů. Na to vyskládejte chřest, jak se vám zlíbí, posypejte pancettou/slaninou, pokud chcete a dejte na 20 minut péct. Po vytažení nechte před krájením chvíli odpočinout, bude se vám to lépe jíst. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI