Ingredience: | |||||
špaldová mouka Typ 630 | 250 g | bílý jogurt | 150 g | máslo | 100 g |
vejce | 1 ks | sůl | špetka | ||
Náplň: | |||||
zakysaná smetana | 400 g | Grana Padano | 150 g | vejce | 1 ks |
sůl | dle chuti | červená cibule | 3 ks | olej | 2 lžíce |
Ta vůně...ta chuť.... vědět to dřív už je tento koláč dávno naší stálicí. Cibulový koláč mě lákalo vyzkoušet už dlouho dobu. Dnes, když jsem přemýšlela co k večeři, mi zrak padl na červené cibule v lednici a bylo jasno.
Cibuli si rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Zesklovatíme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout.
Z mouky, másla, jogurtu, vajíčka a soli vypracujeme těsto. Vyválíme plát a vložíme do koláčové formy (průměr 30 cm) vyložené pečícím papírem, tak aby okraje lehce přesahovali. Dno těsta propícháme vidličkou a zatížíme pečícím papírem a fazolemi. Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů.
Mezitím si připravíme náplň smícháním smetany s vajíčkem a nastrouhaným sýrem, dochutíme solí.
Na lehce předpečené těsto vlijeme náplň a navrstvíme osmahlou cibuli. Pečeme zhruba 25 minut dozlatova.
Koláč je výborný teplý i studený.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI