Cibulový pizza chléb s rozmarýnem a modrým sýrem zpět

Ingredience:
špaldová mouka150 gvlažná voda90 mlsušené droždí5 g
třtinový cukr špetkaolivový olej1 lžícečervená cibule1 ks
Sedlčanský krémový Modřenín100 grozmarýn pár snítek
špaldová mouka 150 g, vlažná voda 90 ml, sušené droždí 5 g, třtinový cukr špetka, olivový olej 1 lžíce, červená cibule 1 ks, Sedlčanský krémový Modřenín 100 g, rozmarýn pár snítek

Příprava

Není nad čerstvě upečenou domácí pizzu. A obměnou klasické pizzy je pizza chléb, se kterým se určitě většina z Vás už někdy setkala například v pizzerii nebo vinárně. Skvěle se hodí ke skleničce bílého vína nebo když máte chuť na nějakou slanou dobrůtku. Doporučuji pojídat ho ještě teplý, kdy se sýr rozpouští a Vy si tak můžete vychutnat všechny ingredience naplno.

Do mísy nalijeme vodu, přidáme droždí a cukr. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut stát. Po 10ti minutách do kvásku vsypeme mouku a přidáme olivový olej. Vypracujeme hladké těsto a vytvoříme bochánek. Ten necháme v míse, přikryjeme ji utěrkou a opět necháme cca 30 minut odpočinout. Mezitím oloupeme cibuli, kterou nakrájíme tenké plátky. Nakrájenou cibuli vhodíme na pánev s olivovým oleje a necháme cca 5 minut restovat. Vykynuté těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a rukou těsto rozprostřeme na placku. Na tu položíme orestovanou cibuli, rozdrobený modrý sýr a snítky rozmarýnu. Modrý sýr je sám o sobě dost slaný, takže už žádnou jinou sůl nepřidávám. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 25 minut. 

2015-03-24 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI