Cizrna v jogurtu zpět

Ingredience:
cizrna300 gbílý jogurt1 lsezamová pasta tahíni3 lžíce
česnek5 stroužkůarabská pita4 plackyhladkolistá petržel hrst
vavřín1 listsladká paprika1 lžičkařímský kmín1/4 lžičky
piniové oříšky1 lžícemandlové hranolky1 lžíceolivový olej trochu
máslo kousek
cizrna 300 g, bílý jogurt 1 l, sezamová pasta tahíni 3 lžíce, česnek 5 stroužků, arabská pita 4 placky, hladkolistá petržel hrst, vavřín 1 list, sladká paprika 1 lžička, římský kmín 1/4 lžičky, piniové oříšky 1 lžíce, mandlové hranolky 1 lžíce, olivový olej trochu, máslo kousek

Příprava

Jelikož je u nás stále ještě teplé a slunné počasí, nemám někdy na vaření ani pomyšlení. Sluníčko láká k lenošení na pobřeží, procházkám po pláži a relaxování při šplouchání vln. 

V takových chvílích se ráda nechám zlákat jednoduchostí některých arabských receptů. Cizrna v jogurtu je jedním z nich, navíc tři v jednom – vydatná snídaně, lehký oběd, rychlá večeře. Záruka použití kdykoliv během dne.

Cizrnu přes noc namočíme, ráno slijeme, zalijeme čistou vodou, přidáme vavřín a uvaříme do měkka. Přecedíme, dle chuti přidáme římský kmín a promícháme.

Pitu nakrájíme na kostičky, zakápneme olivovým olejem, promícháme, rozprostřeme na plech a při 200 stupních pečeme do křupava.

Studený jogurt smícháme se sezamovou pastou, přidáme rozmačkaný česnek a dochutíme solí.

Na talíř dáme hrst opečené pity, poházíme cizrnou, přelijeme ochuceným jogurtem, posypeme na drobno pokrájenou petrželkou a opraženými oříšky a mandlemi. Nakonec poprášíme mletou paprikou a celé přelijeme rozpuštěným máslem.

2013-11-06 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI