Cizrnová pomazánka s tvarohem a sušenými rajčátky zpět

Ingredience:
sterilovaná cizrna130 gsušená rajčta40 gvejce2 ks
jarní cibulka2 kstvaroh1 vaničkacitronová šťáva dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
sterilovaná cizrna 130 g, sušená rajčta 40 g, vejce 2 ks, jarní cibulka 2 ks, tvaroh 1 vanička, citronová šťáva dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Jelikož jsem dneska upekla čerstvý chlebík, chtělo to i nějakou pomazánku. V lednici čekal na zužitkování zbytek cizrny v plechovce, takže se vybízela tradiční cizrnová pomazánka - hummus. Já jsem ale chtěla, aby si s námi dala i dvouletá dcera, tak jsem trochu improvizovala. Musím říct, že pokud jde o luštěninové pomazánky, tak toto byla asi zatím nejlepší, kterou jsem dělala. Snad bude chutnat i vám.

Nejdříve si uvaříme vejce natvrdo a na pár minut namočíme sušená rajčata do horké vody (pokud nemáme naložená v oleji). Slitou sterilovanou cizrnu vložíme do mixéru, přidáme uvařená vejce, sušená rajčata a tvaroh. Rozmixujeme do hladké konzistence a pak teprve přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Dochutíme několika kapkami citrónové šťávy, pepřem a případně solí (já už jsem ale nesolila).

2016-05-12 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI