Ingredience: | |||||
vařená cizrna | 12 lžic | lněná a sezamová semínka | 2 lžíce | olivový olej | 3 lžíce |
voda z cizrny | 2 - 3 lžíce | česnek | 2 stroužky | mořská sůl | necelá lžička |
drcený římský kmín | dle chuti | pepř | dle chuti | červená sladká paprika | necelá lžička |
Do originálního receptu na hummus patří sezamová pasta tahini, ale jak jste si mohli všimnout, já ji doma nemám a tak s oblibou přidávám směs sezamu a lněných semínek.
1. Cizrnu si namočíme alespoň na 6 hodin a poté ji cca 40minut vaříme na mírném stupni.
2. Pokud doma nemáte tahini pastu tak jako já, tak si jako první v mixéru rozmixujeme sezamová a lněná semínka.Vydržte mixovat alespoň 2 minuty, dokud se semínka nezačnou propojovat a pouštet olej.
3. Následně do mixéru přidáme ostatní ingredience. Možná bude potřeba směs odebrat lžičkou ze stěn.
4. Hummus ochutnejte a podle potřeby si přidejte pepř, sůl či kmín.
5. Konzistence by měla být kašovitá, ne však tekutá.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI