Cizrnový hummus zpět

Ingredience:
uvařená cizrna200 gcitron - šťáva z něj1 kssezamová pasta3 - 4 lžíce
extra panenský olivový olej3 lžícečesnek1 stroužeksůl dle chuti
sladká paprika dle chutičerstvě nasekaná petrželka dle chuti
uvařená cizrna 200 g, citron - šťáva z něj 1 ks, sezamová pasta 3 - 4 lžíce, extra panenský olivový olej 3 lžíce, česnek 1 stroužek, sůl dle chuti, sladká paprika dle chuti, čerstvě nasekaná petrželka dle chuti

Příprava

Kdo ještě nikdy nezkusil hummus, má co napravovat. Tahle zdravá pomazánka je skvělým zdrojem železa, proteinů a vlákniny. Hummus se podává studený, nejčastěji s nakrájenou zeleninou, která se do hummusu namáčí. Základem je uvařená cizrna a sezamová past tahini, kterou seženete v každé prodejně se zdravou výživou. Pak už jen stačí přidat česnek, olivový olej, citronovou šťávu a máte hotovo. Já osobně přidávám ještě spoustu nakrájené petrželky, která mu dodá tu správnou chuť.

Cizrnu vsypte do food procesoru, přidejte olivový olej, sezamovou pastu, česnek a vše rozmixujte na hladký krém. Během mixování můžete směs průběžně ředit opatrným přidáváním studené vody. Hotový hummus ochuťte solí a citronovou šťávou. Před podáváním hummus posypte sladkou paprikou, zalijte olivovým olejem a posypte nasekanou petrželkou.

2018-10-15 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI