Coleslaw s cheddarem

Ingredience:
bílé zelí1 mlaá hlávkastřední mrkev2 ksčervená cibule1 ks
sůl2 lžičkycukr2 lžícecitronová šťáva2 lžíce
majonéza4 lžícebílý jogurt4 lžícecheddar80 g
bílé zelí 1 mlaá hlávka, střední mrkev 2 ks, červená cibule 1 ks, sůl 2 lžičky, cukr 2 lžíce, citronová šťáva 2 lžíce, majonéza 4 lžíce, bílý jogurt 4 lžíce, cheddar 80 g

Příprava

Každý má ten svůj oblíbený salát. Pro mě je to salát Coleslaw! Není to nikterak složitý salát, ale chuťově moc příjemný a také variabilní. Je ho možné dělat v různých obměnách a právě cheddar je tím, co tento salát trochu obzvláštní. Pokud jej máte rádi, stojí za vyzkoušení.

Zelí rozpulte a poté rozčtvrťte, odřízněte všechny dřevnaté části a pak jej na hrubém struhadle nastrouhejte. Dejte do velké mísy, osolte, nechte chvilku odležet a pak jej rukama silně promačkejte a prohněťte jako těsto – zelí pustí šťávu a krásně zkřehne. Přidejte mrkev a cibuli. Vmíchejte cukr a čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dejte na hodinu odležet. Poté vmíchejte majonézu a jogurt a pořádně promíchejte, aby se majonéza a jogurt rovnoměrně rozptýlily. Podle chuti dosolte, nakonec vmíchejte čedar.

2016-01-29 Předkrmy

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu albert.cz.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostgrilování
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI