Crocchette di melanzane (krokety z lilků) zpět

Ingredience:
lilky1 kgstrouhankacca 100 gvejce2 ks
sýr pecorino90 gparmezán2 lžícesůl dle chuti
pepř dle chutipetržel s plochými listy hrstslunečnicový olej na smažení
lilky 1 kg, strouhanka cca 100 g, vejce 2 ks, sýr pecorino 90 g, parmezán 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, petržel s plochými listy hrst, slunečnicový olej na smažení

Příprava

Dneska mám pro vás připravený úplně jednoduchý italský předkrm s tolik oblíbenými lilky. Spousta lidí má lilky rádo, ale neví co s nimi uvařit. V jednom z mých starších receptů jste se například dočetli jak udělat zapečené lilky parmigiana di melanzane nebo smažené lilky s mozzarellou.

Toto jídlo je sice smažené, ale můžete také zvolit variantu pečení v troubě.

Odloupeme z omytých lilků slupku a nakrájíme je na kostky. Dáme je vařit do osolené vody na necelých 10 minut. Zcedíme a necháme je v cedníku pustit vodu, cca 30 minut (můžete je i něčím zatížit). Mezitím si nastrouháme tvrdý ovčí sýr pecorino a nadrobno nakrájíme petržel. Následně usušíme ještě papírovým ubrouskem lilky, rozmixujeme je nebo jednoduše rozmačkáme vidličkou na menší kousky.

Smícháme je v míse se strouhankou, sýrem, vejci, petrželí a lehce osolíme a opepříme. Uválíme z těsta menší kuličky (průměr asi 4 cm – pokud je těsto příliš řídké, přidáme ještě strouhanku) a ty potom obalíme ještě ve strouhance. Dáme je smažit do rozpáleného oleje buď na pánvi nebo ve friťáku.

2017-09-12 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI