Ingredience: | |||||
čerstvé lanýže nebo ty v oleji | dle potřeby | česnek | 1 stroužek | ančovička | 1 plátek |
extra panenský olivový olej | trochu | rustikální italská bageta | dle potřeby |
Prvním chodem z našeho speciálního valentýnského menu jsou pečené chlebíky s lanýžem (v podstatě je to bruschetta, akorát tomu každý rád říká jinak). Tento křupavý předkrm je perfektní kombinace chutí, které vás okamžitě naladí na romantickou večeři. Silné aroma lanýžů, vůně křupavé italské bagetky a dokonalá chuť kvalitního extra-panenského olivového oleje z Toskánska.
Příprava tohoto receptu je strašně snadná. Je potřeba pouze sehnat ty správné ingredience a rozhodně se zaměřit na jejich kvalitu. Lanýže se u nás nedají koupit tak snadno jako v Itálii, ale dnes už je u nás snad v každém městě alespoň jeden specializovaný obchod s italskými potravinami nebo se dají jednoduše sehnat i na internetu.
Určitě u lanýžů je potřeba vědět, že nejlepší jsou ty čerstvé. Já jsem bohužel neměla ještě to štěstí je sehnat v obchodě, ale na internetu jsem je viděla. Já jsem použila lanýže v oleji(tartufi sott´olio). Jsou taky výborné a na chuti jim to rozhodně neubírá. O lanýžích si můžete přečíst více v tomto článku.
Recept mám od mé známé z města Bastia Umbra, od paní Tundry z Chutě z Itálie.
Postup:
TIP: Krém můžete udělat stejným způsobem, jen s tím rozdílem že nakonec do pánve přidáte pár kapek citrónové šťávy a zamícháte.
Množství lanýžů je odhadem, já použila 3 větší kuličky, kousek si nechte stranou, nastrouháme ho potom nakonec na bruschetty.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI