Ingredience: | |||||
italský chléb | dle potřeby | černé olivy v plechovce | 100 g | ančovička | 1,5 filetu |
česnek | 1/3 ks | kapary | 1/2 lžičky | kvalitní extra panenský olej | dle potřeby |
Poslední dobou jsem si hrozně oblíbila rychlá jídla a jelikož na olivy nedám dopustit, mám tu pro vás dneska bruschetty (někdo tomu říká v Itálii i crostini) s olivovým krémem. Já je strašně ráda připravuji jako předkrm na různé akce pro známé nebo kamarády. A oni se na ně většinou doslova těší!
Můžete je podávat jak na teplých opečených plátcích chleba, tak i s vaší oblíbenou bagetkou. Je to čistě na vás, jestli si ji opečete nebo ne V Itálii se s olivovým krémem připravují i tramezzini. Je to pečivo typu pancarre (u nás známé jako toustový chléb, bez opečeného okraje), nakrájené na trojhránky, pomazané různými krémy či podávané s dalšími ingrediencemi.
Množství ingrediencí na přípravu našeho olivového krému je dle individuální potřeby. Někdo má rád krém slanější, tak může přidat více ančoviček nebo česneku a naopak. Já z uvedeného množství připravila krém asi tak pro 2-3 osoby.
Všechny ingredience vložíme do mísy. Připravíme si nejlépe tyčový mixér. Zvolna mixujeme, dokud nám nevznikne pěkný krém. Olivový olej přidáváme postupně, dokud nezískáme hustotu podle našich představ. Můžeme dochutit trochou pepře nebo soli a eventuálně přidat ještě trochu ingrediencí.
Dáme vyhřát troubu na 150°C, chléb nakrájíme na asi 1 cm plátky a dáme péct na 5-10 minut maximálně. Chléb musí být křupavý, takže je potřeba ho v troubě hlídat, aby nám neztvrdnul.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI