Ingredience: | |||||
tmavá celozrnná bageta | dle potřeby | bílý balzamikový krém Kalamáta s pomerančem a citrónem | dle chuti | uzený losos | dle potřeby |
tvaroh | dle potřeby | plátky citronu | dle potřeby | snítky pažitky | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
Crostini jsou vlastně takové české jednohubky. Patří k nejoblíbenějším italským předkrmům. Jedná se o opečené krajíčky chleba nebo bagety s nejrůznějšími druhy pomazánek nebo oblíbených lahůdek. A protože miluji uzeného lososa, zvolila jsem tuto "rybí" variantu. Lososa jsem nechala marinovat v bílém balzamikovém krému s příchutí pomeranče a citrónu. Vyzkoušejte je a zamilujete se na první sousto.
Plátky uzeného lososa potřeme balzamikovým krémem a necháme ho v lednici cca 30 minut odležet. Bagetu nakrájíme na plátky a necháme je opéct v troubě. Opečené plátky bagety potřeme lehce olivovým olejem. Každý plátek namažeme tvarohem, poklademe uzeným lososem a ozdobíme citrónem. Naservírujeme na talíř, ozdobíme balzamikovým krémem, snítkou pažitky a můžeme podávat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI