Crostini s uzeným lososem a balzamikovým krémem zpět

Ingredience:
tmavá celozrnná bageta dle potřebybílý balzamikový krém Kalamáta s pomerančem a citrónem dle chutiuzený losos dle potřeby
tvaroh dle potřebyplátky citronu dle potřebysnítky pažitky dle chuti
olivový olej dle potřeby
tmavá celozrnná bageta dle potřeby, bílý balzamikový krém Kalamáta s pomerančem a citrónem dle chuti, uzený losos dle potřeby, tvaroh dle potřeby, plátky citronu dle potřeby, snítky pažitky dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Crostini jsou vlastně takové české jednohubky. Patří k nejoblíbenějším italským předkrmům. Jedná se o opečené krajíčky chleba nebo bagety s nejrůznějšími druhy pomazánek nebo oblíbených lahůdek. A protože miluji uzeného lososa, zvolila jsem tuto "rybí" variantu. Lososa jsem nechala marinovat v bílém balzamikovém krému s příchutí pomeranče a citrónu. Vyzkoušejte je a zamilujete se na první sousto.

Plátky uzeného lososa potřeme balzamikovým krémem a necháme ho v lednici cca 30 minut odležet. Bagetu nakrájíme na plátky a necháme je opéct v troubě. Opečené plátky bagety potřeme lehce olivovým olejem. Každý plátek namažeme tvarohem, poklademe uzeným lososem a ozdobíme citrónem. Naservírujeme na talíř, ozdobíme balzamikovým krémem, snítkou pažitky a můžeme podávat.

2019-10-23 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI