Cuketa a patizon v křupavé krustě zpět

Ingredience:
menší cuketa1 kspatizon1/2 ksovesné vločky100 g
tvrdý sýr (40%)100 gčesnek2 stroužkygrilovací koření2 lžičky
vejce2 ksolej1 lžíce
menší cuketa 1 ks, patizon 1/2 ks, ovesné vločky 100 g, tvrdý sýr (40%) 100 g, česnek 2 stroužky, grilovací koření 2 lžičky, vejce 2 ks, olej 1 lžíce

Příprava

Z cuket už jsem letos uvařila - upekla skoro vše od slaného po sladké. Když jsem přemýšlela nad úpravou další várky cuket, vzpomněla jsem si jak na mě na FB vykouklo asi před týdnem video, kde cuketu obalovali ve směsi strouhanky s kořením a smažili. A tak jsem to zkusila, jen strouhanku nahradila ovesnými vločkami a smažení nahradila pečením v troubě. Myslím, že tím vznikla celkem zdravá a chutná večeře nebo svačina k vodě.

Cuketu nakrájíme na cca 1 cm silná kolečka, lehce posolíme a necháme na talíři "vypotit". Patizon si očistíme a také nakrájíme na zhruba 1 cm silné plátky.
Ovesné vločky rozmixujeme, přidáme najemno nastrouhaný sýr, nastrouhaný česnek a koření.
Plátky zeleniny namáčíme v rozšlehaných vejcích a obalujeme ve směsi s ovesných vloček. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pokapeme olejem.
Pečeme při 180 stupních zhruba 20 minut.
Podáváme s různými dresinky.

2016-08-11 Předkrmy

Poznámka

Směs ovesných vloček můžeme dochutit dle chuti různými druhy sýrů i koření.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI