Ingredience: | |||||
brambory | 450 g | cuketa | 450 g | česnek | 1 stroužek |
ovesné mléko | 80 ml | jemné ovesné vločky | 170 g | vejce | 2 ks |
majoránka | 2 lžičky | tymián | 2 - 3 snítky | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | bílý jogurt | k podávání | plátky uzeného lososa | cca 100 g |
plátky červené cibule | k ozdobení | snítky kopru | dle chuti |
Placiček či bramboráčků není nikdy dost, a když jsem nedávno narazila na jeden zajímavý recept, tak jsem si řekla, že jej musím vyzkoušet. Upravila jsem si recept podle našich chutí a možností a vznikla další dobrá varianta oběda. Ve spojení s uzeným lososem jídlo také dostalo jiný rozměr a skvělou chuť.
Brambory si nastrouháme na hrubém struhadle a stejně tak i cuketu (pokud vám to nevadí, slupku klidně nechte). V míse nastrouhané brambory a cuketu trochu osolíme a necháme pár minut. Brambory i cuketa pustí vodu (brambory škrob) a tu vymačkáme a slijeme.
Poté přidáme do směsi mléko, nasekaný česnek, majoránku, tymián, vejce a přisypáváme ovesné vločky, tak aby nám vzniklo hustější těsto. Z těsta pak tvoříme malé bramboráčky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem, nebo folií pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů cca 25 minut.
Před podáváním bramboráček ozdobíme lžičkou bílého jogurtu, kolečkem červené cibule, plátkem uzeného lososa a snítkou kopru.
Inspirovala jsem se na webu fitrecepty.info.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI