Cuketové chipsy s lahůdkovým droždím zpět

Ingredience:
cuketa1 - 2 ksolivový olej1 lžícelahůdkové droždí (sýr, bylinky)1 lžička
cuketa 1 - 2 ks, olivový olej 1 lžíce, lahůdkové droždí (sýr, bylinky) 1 lžička

Příprava

Večer mě vždy honí tak říkajíc mlsná a člověk si rád něco dá a přitom nechce mít výčitky svědomí. Na takové mlsání jsou ideální zeleninové chipsy, udělat si je můžete z batátů, červené řepy či právě z cukety, a pokud jde o příchuť je to zcela na Vaší chuti. Může to být sýr, lahůdkové droždí, bylinky či koření.

Cuketu si omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Skvěle to jde škrabkou na brambory, kdy se nám daří dělat stejné, tenké plátky. Plech si vyložíme pečícím papírem a jednotlivá kolečka cukety si vyložíme jedno vedle druhého. Pokapeme olivovým olejem a posypeme lahůdkovým droždím.

Pečeme pozvolna v předehřáté troubě na 175 stupňů cca 20-25 minut. Ke konci je třeba hlídat, aby se kolečka nespálila. Čím tenčí plátky uděláme, tím rychleji budou chipsy upečené. Posypat si je můžete třeba i nastrouhaným sýrem, oblíbenými bylinkami či kořením.

2017-07-20 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI