Ingredience: | |||||
brambory nastrouhané na jemno | 350 g | cuketa nastrouhaná na hrubo | 350 g | sůl | špetka |
pepř | špetka | červená cibule nakrájená na jemno | 1 ks | česnek nakrájený na jemno | 5 stroužků |
vejce | 2 ks | mouky Jizerky | 4 lžíce | prášek do pečiva | 1 ks |
niva | hrstka | ||||
Doporučuji: | |||||
kyselé okurky | dle chuti |
Venku mámé krásné babí léto, doma jsou poslední zásoby domácích cuket a také čerstvě vykopaných brambor na zimu. Když jsem přemýšlela, co uvařím k sobotnímu obědu, napadl mě bramborák. Na bramborákách, ale nemám ráda, že jsou plné oleje a ten z nich přímo i odkapává. Proto jsem se rozhodla, že je pojmu trochu netradičně a prostě jinak. Nedávno jsem si pořídila krásné bílé univerzázní mističky, které se dají použít jak na desert, tak na slané pečivo a vypadají báječně.
Nejprve si důkladně vymáčkneme vodu z brambor a cukety. Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme těsto konzistence "akorát". Pečící papír si nastříháme na čtverečky, dle nádoby, kterou máte k dispozici na pečení Vy. Já čtverečky stříhala cca. na 15 x 15 cm. Vložíme rovonoměrně do připravených mističek a poté vkládáme připravené těsto. Mističky můžete posypat nivou nebo jiným sýrem dle chuti.
Celé pečeme v troubě na 200 stupňů cca 40 až 50 minut.
Podáváme s kyselou okurkou. Přeji Vám všem dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI