Cuketový koláč zpět

Těsto:
hladká mouka250 gmáslo120 gsůl1/2 lžičky
citronová šťáva1 lžičkavejce1 ksstudená voda50 ml
Náplň:
ricotta250 gnastrouhaný parmazán60 gcuketa1 ks
sůl dle chutičesnek1 stroužekvejce na potření těsta
hladká mouka 250 g, máslo 120 g, sůl 1/2 lžičky, citronová šťáva 1 lžička, vejce 1 ks, studená voda 50 ml, ricotta 250 g, nastrouhaný parmazán 60 g, cuketa 1 ks, sůl dle chuti, česnek 1 stroužek, vejce na potření těsta

Příprava

Vzpomínka na léto plné cuket. Naše rodina hodně často večeří slané koláče. Dokonce bych řekla, že je to jedna z našich a hlavně manželových nejoblíbenějších večeří. Chutnají totiž skvěle teplé i studené.

Z mouky, másla, vajíčka, citronové šťávy, vody a soli vypracujeme těsto a necháme cca 1/2 hodinky odpočnout v lednici.
Mezitím si připravíme náplň. Smícháme ricottu s nastrouhaným parmezánem, směs osolte a přidejte nastrouhaný česnek.
Z těsta vyválejte kruh.Přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Do středu těsta nandejte hotovou sýrovou směs, navrch poskládejte nakrájenou cuketu a opatrně nakrojené okraje těsta zaviňte.
Okraje těsta potřete vajíčkem a koláč upečte v rozehřáté troubě na 190 °C asi 45 minut.

2016-02-15 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI