Těsto: | |||||
hladká mouka | 250 g | máslo | 120 g | sůl | 1/2 lžičky |
citronová šťáva | 1 lžička | vejce | 1 ks | studená voda | 50 ml |
Náplň: | |||||
ricotta | 250 g | nastrouhaný parmazán | 60 g | cuketa | 1 ks |
sůl | dle chuti | česnek | 1 stroužek | vejce | na potření těsta |
Vzpomínka na léto plné cuket. Naše rodina hodně často večeří slané koláče. Dokonce bych řekla, že je to jedna z našich a hlavně manželových nejoblíbenějších večeří. Chutnají totiž skvěle teplé i studené.
Z mouky, másla, vajíčka, citronové šťávy, vody a soli vypracujeme těsto a necháme cca 1/2 hodinky odpočnout v lednici.
Mezitím si připravíme náplň. Smícháme ricottu s nastrouhaným parmezánem, směs osolte a přidejte nastrouhaný česnek.
Z těsta vyválejte kruh.Přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Do středu těsta nandejte hotovou sýrovou směs, navrch poskládejte nakrájenou cuketu a opatrně nakrojené okraje těsta zaviňte.
Okraje těsta potřete vajíčkem a koláč upečte v rozehřáté troubě na 190 °C asi 45 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI