Ingredience: | |||||
nastrouhaná cuketa | 250 g | špaldová mouka | 200 g | jáhlové vločky | 50 g |
vejce | 2 ks | med | 3 - 4 lžíce | mléko | 150 ml |
prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička | sůl | špetka | olej | 100 ml |
slaný karamel | dle chuti |
Cuketa je z mého pohledu univerzální zelenina. Dá se použít jak ve "slané" kuchyni tak i při pečení, a protože jsem díky změně plánu oběd uvařila bez ní, zužitkovala jsem ji v pečení. Pečeme cuketové muffiny, ale chtěla jsem trochu něco jiného. Recept jsem si poupravila a přidala jáhlové vločky. K dokonalosti koláč dovedl přeliv ze slaného karamelu
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vejce si ušleháme s medem. Přidáme mouku s vločkami a práškem do pečiva, špetku soli, olej a mléko. Těsto promícháme a na závěr do něj vmícháme nastrouhanou cuketu. Pokud by bylo těsto až příliš husté, můžeme přidat ještě trochu mléka.
Těsto nalijeme do koláčové formy, vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 35-40 minut. Necháme vychladnout a podáváme s přelivem ze slaného karamelu. Pokud máte rádi sladké, tak celý koláč potřete vrstvou slaného karamelu.
Z uvedeného množství surovin připravíte koláč do formy o průměru 28 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI