Cuketový koláč s jáhlovými vločkami a přelivem ze slaného karamelu zpět

Ingredience:
nastrouhaná cuketa250 gšpaldová mouka200 gjáhlové vločky50 g
vejce2 ksmed3 - 4 lžícemléko150 ml
prášek do pečiva bez fosfátů1 lžičkasůl špetkaolej100 ml
slaný karamel dle chuti
nastrouhaná cuketa 250 g, špaldová mouka 200 g, jáhlové vločky 50 g, vejce 2 ks, med 3 - 4 lžíce, mléko 150 ml, prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička, sůl špetka, olej 100 ml, slaný karamel dle chuti

Příprava

Cuketa je z mého pohledu univerzální zelenina. Dá se použít jak ve "slané" kuchyni tak i při pečení, a protože jsem díky změně plánu oběd uvařila bez ní, zužitkovala jsem ji v pečení. Pečeme cuketové muffiny, ale chtěla jsem trochu něco jiného. Recept jsem si poupravila a přidala jáhlové vločky. K dokonalosti koláč dovedl přeliv ze slaného karamelu

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vejce si ušleháme s medem. Přidáme mouku s vločkami a práškem do pečiva, špetku soli, olej a mléko. Těsto promícháme a na závěr do něj vmícháme nastrouhanou cuketu. Pokud by bylo těsto až příliš husté, můžeme přidat ještě trochu mléka.

Těsto nalijeme do koláčové formy, vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 35-40 minut. Necháme vychladnout a podáváme s přelivem ze slaného karamelu. Pokud máte rádi sladké, tak celý koláč potřete vrstvou slaného karamelu.

2016-02-29 Předkrmy

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte koláč do formy o průměru 28 cm.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI