Ďábelské topinky zpět

Ingredience:
falešná svíčková500 gslunečnicový olej dle potřebyvětší cibule1 ks
chilli paprička dle chutičervená paprika1 ksčedar, nebo jiný oblíbený sýr dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
Marináda:
červené víno1/2 dclsojová omáčka2 lžícedijonská hořčice1 lžíce
třtinový cukr1 lžička
Topinky:
chléb opečený na sucho dle potřebymáslo50 gčesnek3 stroužky
sůl dle chuti
falešná svíčková 500 g, slunečnicový olej dle potřeby, větší cibule 1 ks, chilli paprička dle chuti, červená paprika 1 ks, čedar, nebo jiný oblíbený sýr dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, červené víno 1/2 dcl, sojová omáčka 2 lžíce, dijonská hořčice 1 lžíce, třtinový cukr 1 lžička, chléb opečený na sucho dle potřeby, máslo 50 g, česnek 3 stroužky, sůl dle chuti

Příprava

Chystáte nějakou oslavu, čekáte návštěvu, nebo jen nevíte, co připravit k večeři? Mám pro vás skvělý tip na vynikající topinky s masovou směsí, po kterých se jenom zapráší.


Připravíme si veškeré suroviny.


Stejně tak suroviny na marinádu a na topinky.


Maso nakrájíme na tenké nudličky.


Do skleničky nalijeme červené víno.


K vínu přidáme sojovou omáčku.


K marinádě přimícháme hořčici a třtinový cukr.


Maso důkladně opepříme a osolíme.


Asi z poloviny marinády obalíme maso.


Mezitím nakrájíme papriku na proužky.


Cibuli nakrájíme na kolečka.


Čili papričku zbavíme semínek a nakrájíme na tenké plátky.


Připravíme si i česnek.


Nyní osmažíme na mírném plameni cibuli na oleji. Použijeme asi 2-3 lžíce klasického slunečnicového oleje.


Osmažíme jí do zlatavé barvy. Vyjmeme z pánve.


Na oleji po cibuli restujeme maso s paprikou a čili. Cca 1-2 minuty a poté přilijeme zbylou marinádu, kterou necháme na mase zhoustnout.


Máslo pomocí vidličky rozetřeme spolu se solí a česnekem. Topinky opečeme na sucho buď na pánvi, nebo v troubě na mřížce.


Můžeme přidat i nasekanou oblíbenou bylinku. Já jsem přidal 5 lístků bazalky. 

Na opečenou topinku natřeme ochucené máslo, navrstvíme masovou směs, přidáme osmaženou cibulku a posypeme čedarem, nebo jiným výraznějším sýrem. 

PŘEJI DOBROU CHUŤ ! 

2017-01-04 Předkrmy

Poznámka

Inspiroval jsme se v časopise Albert.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyrestování
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI