Ingredience: | |||||
falešná svíčková | 500 g | slunečnicový olej | dle potřeby | větší cibule | 1 ks |
chilli paprička | dle chuti | červená paprika | 1 ks | čedar, nebo jiný oblíbený sýr | dle chuti |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | ||
Marináda: | |||||
červené víno | 1/2 dcl | sojová omáčka | 2 lžíce | dijonská hořčice | 1 lžíce |
třtinový cukr | 1 lžička | ||||
Topinky: | |||||
chléb opečený na sucho | dle potřeby | máslo | 50 g | česnek | 3 stroužky |
sůl | dle chuti |
Chystáte nějakou oslavu, čekáte návštěvu, nebo jen nevíte, co připravit k večeři? Mám pro vás skvělý tip na vynikající topinky s masovou směsí, po kterých se jenom zapráší.
Připravíme si veškeré suroviny.
Stejně tak suroviny na marinádu a na topinky.
Maso nakrájíme na tenké nudličky.
Do skleničky nalijeme červené víno.
K vínu přidáme sojovou omáčku.
K marinádě přimícháme hořčici a třtinový cukr.
Maso důkladně opepříme a osolíme.
Asi z poloviny marinády obalíme maso.
Mezitím nakrájíme papriku na proužky.
Cibuli nakrájíme na kolečka.
Čili papričku zbavíme semínek a nakrájíme na tenké plátky.
Připravíme si i česnek.
Nyní osmažíme na mírném plameni cibuli na oleji. Použijeme asi 2-3 lžíce klasického slunečnicového oleje.
Osmažíme jí do zlatavé barvy. Vyjmeme z pánve.
Na oleji po cibuli restujeme maso s paprikou a čili. Cca 1-2 minuty a poté přilijeme zbylou marinádu, kterou necháme na mase zhoustnout.
Máslo pomocí vidličky rozetřeme spolu se solí a česnekem. Topinky opečeme na sucho buď na pánvi, nebo v troubě na mřížce.
Můžeme přidat i nasekanou oblíbenou bylinku. Já jsem přidal 5 lístků bazalky.
Na opečenou topinku natřeme ochucené máslo, navrstvíme masovou směs, přidáme osmaženou cibulku a posypeme čedarem, nebo jiným výraznějším sýrem.
PŘEJI DOBROU CHUŤ !
Inspiroval jsme se v časopise Albert.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI