Ingredience: | |||||
Alsan Bio (náhražka másla) | 50 g | vařené bílé fazolky NAVY | 150 g | nať celeru | dle chuti |
himalájská růžová sůl | špetka | řasa Kombu | velikost poštovní známky |
Jak jsem slíbila, tak plním, pokračujeme s fazolkami, tentokrát v pomazánce. Náš mlsáček se začíná zajímat o pečivo, které se snažím zařazovat co možná nejméně, ale ne vždy se zadaří a když už jsem měla fazolky vařené, pomazánka se přímo nabízela k experimentovaní. Musím říct, že mě mile překvapila, syn ji ujídal samotnou z mističky a přikusoval k ní domácí kváskový chléb. Pomazánka je velmi jemná, chuťově velmi příjemná a já si vymyslela při té příležitosti další dvě varianty, na které se můžete těšit co nevidět.
Fazole Navy jsem přes noc namočila, ráno jsem fazole přecedila přes sítko a vodu, ve které jsem máčela, vylila. Připravuji si vždy větší množství fazolí a používám je do polévky, omáčky a pomazánek. Proto je množství uvedeno již v uvařeném stavu.
Fazole Navy propláchneme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu bez přiklopení, odstavíme, fazole scedíme a zalijeme novou vodou, přidáme řasu kombu, přiklopíme a vaříme 15-20 minut.
Mořské řasy snižují nadýmavost luštěnin a zároveň napomáhají snadnějšímu vaření. Uvařené fazole přecedíme přes cedník, dáme stranou a vývar můžeme použít na přípravu polévky.
Uvařené fazolky rozmixujeme do hladka společně s povoleným Alsanem, já použila tyčový mixér. Vzniklou směs dochutíme posekanými listy naťového celeru a lehce dosolíme, namažeme na naše oblíbené pečivo, syn si ji vychutnal s domácím kváskovým chlebem.
Pokud by se vám zdála pomazánka příliš hustá, můžete ji případně naředit mandlovým mlékem nebo přidat vámi zvolený tuk.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI