Ingredience: | |||||
hvoězí kližka | 2 kg | škvařené sádlo | 500 g | hovězí vývar | 300 ml |
sůl | 1 lžička |
Pomalý hrnec verzus papiňák. Vyzkoušela jsem na domácí hovězí ve vlastní šťávě obě verze. Chuťově jsou k nerozeznání, ale časově je na tuto dobrotu tlakový hrnec úspornější.
Z opláchnutého a osušeného masa odstraníme blány a šlachy. Maso nakrájíme na menší kostky o velikosti cca 3 cm x 3 cm, vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce a promícháme se solí a sádlem, které jsme také nakrájeli na kostky.
Do hrnce můžeme na vyvaření přidat blány a šlach. Vše zalijeme vývarem a zakryjeme poklicí. Keramickou nádobu postavíme do pomalého hrnce, zapneme na II. stupeň a vaříme 6 hodin.
Měkké maso rozšťoucháme šťouchadlem na brambory na námi požadované kousky, nandáme do sklenic a uzavřeme šroubovacím víčkem.
Maso také můžeme se stejným množstvím ostatních surovin uvařit v papiňáku, kde bude zcela měkké za 60 minut.
Pokud budeme chtít maso uskladnit delší dobu, naplněné sklenice zavaříme.
Na dno velkého hrnce dáme utěrku, naskládáme sklenice a zalijeme do poloviny vodou. Přiklopíme a od doby varu vaříme na slabém plameni 60 minut. Druhý den tento proces zopakujeme.
Takto připravené maso chutná namazané na čerstvém pečivu.
Hodí se do rychlých přesnídávkových polévek, na špagety, rizoto i na pomazánku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI