Ingredience: | |||||
kuřecí játra | 400 g | malá cibule (nebo 1/2 větší) | 125 ks | sladké jablko (gala) | 1 ks |
majoránka | 1 lžička | mletý pepř | 1/2 lžičky | máslo (lze vynechat) | 50 - 100 g |
olivový olej | 2 lžíce | sůl | dle chuti |
Paštika nepatří k zdravým produktům, nejhorší výrobky jsou prakticky odpadem. Přitom je to jednoduchá pomazánka z jater. Ovšem věřím, že pokud nahradíte maso a játra kůží, sádlem, vodou a moukou, musíte zapojit i sadu chemie, ať ta pasta připomíná lidský pokrm. Domácí játrovka nemá s kupovanými játrovkami nic společného, je to lahůdka první třídy!
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme játra a smažíme/pečeme cca 4 minutky, trochu promícháme, ať jsou játra z každé strany upečené. Přidáme majoránku a pepř, důkladně promícháme. Jablko oloupeme a zbavíme jádra, nakrájíme na menší kostičky, přimícháme k játrům, zakryjeme a dusíme cca 15 minut. Pokud se nám zdá, že jablko pustilo hodně vody, pečeme pak ještě minutku-dvě bez pokličky, ať se voda odpaří. Osolíme a přesypeme do mixéru, důkladně rozmixujeme. Můžeme přidat i máslo, zjemní chuť a přidá příjemné máslové aroma. Necháme vychladnout a skladujeme v ledničce.
Jsem přesvědčená, že pokud jednou ochutnáte tuto paštiku, už žádnou "játrovku" kupovat nebudete.
Uveden ingredience jsou na 2 kelímky paštiky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI