Domácí játrová paštika zpět

Ingredience:
kuřecí játra400 gmalá cibule (nebo 1/2 větší)125 kssladké jablko (gala)1 ks
majoránka1 lžičkamletý pepř1/2 lžičkymáslo (lze vynechat)50 - 100 g
olivový olej2 lžícesůl dle chuti
kuřecí játra 400 g, malá cibule (nebo 1/2 větší) 125 ks, sladké jablko (gala) 1 ks, majoránka 1 lžička, mletý pepř 1/2 lžičky, máslo (lze vynechat) 50 - 100 g, olivový olej 2 lžíce, sůl dle chuti

Příprava

Paštika nepatří k zdravým produktům, nejhorší výrobky jsou prakticky odpadem. Přitom je to jednoduchá pomazánka z jater. Ovšem věřím, že pokud nahradíte maso a játra kůží, sádlem, vodou a moukou, musíte zapojit i sadu chemie, ať ta pasta připomíná lidský pokrm. Domácí játrovka nemá s kupovanými játrovkami nic společného, je to lahůdka první třídy!

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme játra a smažíme/pečeme cca 4 minutky, trochu promícháme, ať jsou játra z každé strany upečené. Přidáme majoránku a pepř, důkladně promícháme. Jablko oloupeme a zbavíme jádra, nakrájíme na menší kostičky, přimícháme k játrům, zakryjeme a dusíme cca 15 minut. Pokud se nám zdá, že jablko pustilo hodně vody, pečeme pak ještě minutku-dvě bez pokličky, ať se voda odpaří. Osolíme a přesypeme do mixéru, důkladně rozmixujeme. Můžeme přidat i máslo, zjemní chuť a přidá příjemné máslové aroma. Necháme vychladnout a skladujeme v ledničce

Jsem přesvědčená, že pokud jednou ochutnáte tuto paštiku, už žádnou "játrovku" kupovat nebudete.

2013-11-28 Předkrmy

Poznámka

Uveden ingredience jsou na 2 kelímky paštiky.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptspeciální diety
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI