Ingredience: | |||||
velký hermelín | 1 ks | vejce uvařené natvrdo | 2 ks | měkký salám | 200 g |
větší nastrouhaná cibule | 1 ks | kurkuma | špetička | nať z jarní cibulky | dle chuti |
zakysaná smetana | 1 kelímek | majolka | 1 sáček | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | jarní cibulka nebo petrželka | na ozdobení |
Venku to vypadalo na déšť a nic z toho není, takže k posezení pár chlebíčků z domácí hermelínovou pomazánkou, je bašťácká a mizí a mizí...
Všechny uvedené suroviny mimo zakysané smetany a majolky nahrubo nastrouháme. Osolíme, opepříme, smícháme se zakysanou smetanou a majolkou nebo jen s ochucenou zakysanou smetanou (můžeme k ní přidat i lžičku dijonské hořčice). Promícháme, necháme tak dvě hodiny uležet, pokud Vám to mezitím nikdo nesní, podáváme na toustovém tmavém chlebu nebo na nakrájených bagetách. Zdobíme nastrouhaným salámem a pažitkou nebo petrželkou - kudrnkou.
Z uvedených surovin připravíte pomazánku, se kterou namažete cca 20 chlebíčků nebo cca 15 toustových chlebů.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI