Ingredience: | |||||
bílý jogurt (Hollandia, Choceňský) | 500 g | zakysaná smetana 16% | 200 g | sůl | půl lžičky |
plátno | 1 ks |
Když si spočítáte výrobní náklady a cenu za Lučinu v obchodě, není co řešit
Všechny tyto tři ingredience promícháme v misce.
Do velikostně vhodného sítka si dáme mul nebo jemné plátýnko a obsah misky přelijeme do sítka, které umístíme do misky nebo kastrůlku tak, aby se spodek sítka nedotýkal dna.
Přiklopíme pokličkou a necháme v ledničce minimálně 24 hod odkapávat.
V misce zůstane syrovátka, kterou můžeme třeba vypít, prý je to zdravé. Nebo ji prostě vylijeme.
No, a v sítku nám zůstane krásná hrouda bělostného čerstvého sýra.
Další použití je na vás: stačí dosolit, přidat pažitku a namazat na chléb s máslem, nebo lze použít jako základ na jakoukoliv pomazánku: tvarůžkovou, rybičkovou, brynzovou, salámovou, vajíčkovou.
Dobrou zdravou chuť
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI