Domácí lučina podle Nikoly zpět

Ingredience:
velký bílý jogurt Hollandia2 kskysaná smetana2 kelímkysůl špetka
velký bílý jogurt Hollandia 2 ks, kysaná smetana 2 kelímky, sůl špetka

Příprava

Kvalita dnešních potravin už není nic moc a tak zas jako bývalo dřív, přicházejí na řadu produkty vlastní výroby....

Chleba nám do třech dnů doma zkysne a zplesniví, sýry jsou vyschlé a chutí připomínají umělou hmotu, prostě nic moc…Lučina byla dřív luxusní záležitost, dneska je to jen chabá náhrada, tak proč si ji nezkusit udělat doma.

V misce si pečlivě smícháme jogurty s kysankou a osolíme. Připravíme si hrnec, na něj sítko, které vyložíme plátnem, kapesníkem nebo plenou. Smíchaný jogurt s kysankou do něj vlijeme. Překryjeme cípy, přikryjeme poklicí a dáme do lednice na 12 - 24 hodin vykapávat.

Vykapanou syrovátku nevylíváme, použijeme dál například na pečení chleba nebo pečiva. Nebo kdo má rád, muže vypít :)

2014-02-26 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI