Ingredience: | |||||
velký bílý jogurt Hollandia | 2 ks | kysaná smetana | 2 kelímky | sůl | špetka |
Kvalita dnešních potravin už není nic moc a tak zas jako bývalo dřív, přicházejí na řadu produkty vlastní výroby....
Chleba nám do třech dnů doma zkysne a zplesniví, sýry jsou vyschlé a chutí připomínají umělou hmotu, prostě nic moc…Lučina byla dřív luxusní záležitost, dneska je to jen chabá náhrada, tak proč si ji nezkusit udělat doma.
V misce si pečlivě smícháme jogurty s kysankou a osolíme. Připravíme si hrnec, na něj sítko, které vyložíme plátnem, kapesníkem nebo plenou. Smíchaný jogurt s kysankou do něj vlijeme. Překryjeme cípy, přikryjeme poklicí a dáme do lednice na 12 - 24 hodin vykapávat.
Vykapanou syrovátku nevylíváme, použijeme dál například na pečení chleba nebo pečiva. Nebo kdo má rád, muže vypít :)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI