Domácí mini pizza Margherita zpět

Ingredience:
hladká mouka + na vál300 gsůl1 lžičkasušené droždí1 sáček (10g)
cukr (na droždí) špetkavlažná voda200 mlolivový olej + na potření60 ml
Náplň:
drcená rajčata1 plechovkamozzarella3 ksoregano dle chuti
lístky čerstvé bazalky dle chuti
hladká mouka + na vál 300 g, sůl 1 lžička, sušené droždí 1 sáček (10g), cukr (na droždí) špetka, vlažná voda 200 ml, olivový olej + na potření 60 ml, drcená rajčata 1 plechovka, mozzarella 3 ks, oregano dle chuti, lístky čerstvé bazalky dle chuti

Příprava

Také máte rádi pizzu? Já jsem si oblíbila svoji domácí s různými náplněmi a chutná celé rodině. Dnes jsem upekla Margheritu a jen se po ní zaprášilo!

Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, vsypeme do něj droždí, pocukrujeme špetkou cukru a zalijeme troškou vlahé vody, počkáme 5 minut a dolijeme vodu a olej. Propracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyklopíme na vál, rozdělíme na 8 stejných dílků a z každého dílku utvoříme koláček. Dáme na vál s pečícím papírem, okraje koláčků potřeme olivovým olejem, koláčky potřeme drcenými rajčaty, posypeme oreganem, poklademe nakrájenou mozzarellou a přidáme lístky bazalky. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180-190 st. asi 30 minut.

2019-07-15 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI