Ingredience: | |||||
kachní játra | 850 g | česnekový bok | 160 g | větší cibule | 2 ks |
sušený česnek | 1 lžička | máslo | 200 g | smetana ke šlehání | 200 ml |
čirá želatina na slané dobroty | 1 sáček | brusinky + sušené švestky | 1 hrst | kvalitní červené víno/slivovice/griotka | dle chuti |
sůl | dle chuti | černý pepř | špetka | tymián | dle chuti |
tlučený hřebíček | dle chuti | mletá kořice | dle chuti | drcený badyán | dle chuti |
sekané mandle | dle potřeby |
Skvělá chuťovka, jejíž příprava je rychlá. Pak už jen stačí vydržet, než se řádně vychladí, a můžete servírovat.
Brusinky a švestky namočíme do vína nebo do slivovice nebo griotky. Játra kuchyňsky upravíme (odblaníme). Na části másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme očištěná a jemně pokrájená jatýrka a zprudka je orestujeme. Na dobu cca 8 minut. Přisypeme nadrcené koření. Směs necháme chvíli vychladnout, přidáme smetanu se želatinou, (kterou jsme ušlehali se želatinou a dali na chvíli do mikrovlnky.). Přidáme na jemno pokrájenou slaninku, nasekané mandle a ponorným mixerem rozmixujeme. Přidáme okapané brusinky a švestky, zlehka vmícháme a osolíme a dopepříme podle každého. Do formy na srnčí hřbet vložíme alobal, poklademe jej plátky slaniny (nebo plátky mandlí) a nalijeme do formy vzniklou paštikovou směs. Zalijeme zbylým rozpuštěným máslem. Přikryjeme alobalem nebo potravinářskou folií a dáme přes noc do chladu. Krájíme na pečivo nebo plníme paštikou - sáčkem na zdobení dortů plníme listové košíčky, taky to je pak výborné. Paštika je bez "éček " a víme, co jíme. Dobrou chuť.
Z uvedeného množství připravíte paštiku o formy srnčího hřbetu, celkem cca 1,3 kg.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI