Ingredience: | |||||
kuřecí játra | 500 g | zauzená slanina | 160 g | větší cibule | 1 ks |
máslo | 150 g | smetana ke šlehání + 100g máslo | 100 ml | brusinky | 1 hrst |
červené kvalitní víno na namočení | dle potřeby | mletý bobkový list | dle chuti | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | tymián | dle chuti | provensálské koření | dle chuti |
Snadný recept, dle kterého připravíte vynikající domácí paštiku s kuřecích jatýrek, která se hodí jako předkrm, svačina nebo třeba večeře.
Brusinky namočíme do vína (koňaku) a odblaníme si játra. Na části másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme očištěná a jemně pokrájená játra a zprudka je orestujeme. Přisypeme koření. Směs necháme chvíli vychladnout, přidáme smetanu a rozehřáté máslo. Ponorným mixérem rozmixujeme. Nakonec přidáme okapané brusinky, zlehka vmícháme a přisypeme nakrájenou slaninu. Osolíme a opepříme podle každého. Do formy na srnčí hřbet vložíme plátky slaniny. Nalijeme do formy vzniklou paštikovou směs a překryjeme plátky slaniny. Přikryjeme alobalem nebo potravinářskou folií a dáme přes noc do chladu.
Dala jsem paštikovou směs i do keramických formiček, které jsem vypláchla studenou vodou. Dají se pak dobře vyklopit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI