Ingredience: | |||||
vepřová krkovička | 1 kg | rychlosůl (neboli praganda - lze použít i normální sůl, ale maso nebude mít tak pěknou barvu) | 16 g | nové koření | 5 kuliček |
pepř | 5 kuliček | bobkový list | 1 ks | česnek | 3 stroužky |
voda | 100 ml |
Jestli někomu chutná kupovaná vepřová konzerva tak ať vyzkouší tenhle recept, teprve potom pozná, co je to delikatesa.
Maso nakrájíme na kousky velké asi 3x3 cm, přimícháme sůl, ale pozor, musí to být přesně 16g na kilo.
Koření a utřený česnek zalijeme vodou a vaříme, dokud se neodvaří na polovinu, necháme vychladnout.
Scedíme a vodu vlijeme do masa, dobře propracujeme rukou a naplníme do skleniček. Otřeme okraj, dobře zavřeme a dáme vařit do vody (úplně potopené).
První den vaříme od doby varu 2 hodiny. Do druhého dne necháme skleničky v hrnci.
Druhý den vaříme maso od doby varu jednu hodinu. Po mírném zchladnutí vody skleničky vyndáme a dáme je do sklepa, nebo na chladnější místo.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI