Ingredience: | |||||
droždí | 200 g | paštiky | 200 g | cibule | 1/2 menší |
špek (4x4 cm) | 20 g | mléko | 50 ml | vejce | 2 ks |
pepř | špetka | sůl | špetka |
Máte rádi drožďovou pomazánku? Tohle je prostě naše oblíbená drožďová podle receptu od babičky. Nejvíc nám chutná na čerstvě pečeném chlebu, obložená kyselými okurkami a posypaná jarní cibulkou. Zkuste!
Nakrájejte cibuli najemno a špek na úplně malé pidi kostičky.
Cibuli se špekem osmažte společně dorůžova, přidejte rozdrobené droždí a osolte.
Mezitím, než se droždí rozpustí, si nakrájejte paštiku na kostičky a přidejte ke droždí. Promíchejte.
Nakonec vmíchejte mléko s rozkvrdlaným vajíčkem a za stálého míchání počkejte, až pomazánka začne houstnout. Opepřete a nechte vychladnout.
DOBROU CHUŤ!!!
Paštiku jsem koupila u řezníka. Byla taková ta játrová ve stříbrném obalu, no klasika. Mrk!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI